You need to upgrade your Flash Player.
 

 

  

STUCCO FINE 11
ΣΤΟΚΟΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΗ ΜΠΕΤΑ (ΡΗΤΙΝΟΥΧΟΣ - ΥΔΑΤΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟΣ - ΕΛΑΣΤΙΚΟΣ)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΧΡΗΣΗ
Λεπτόκοκκος στόκος σπατουλαρίσματος με βάση το λευκό τσιμέντο και επιλεγμένης ποιότητας αδρανή. Χρησιμοποιείται για το σπατουλάρισμα και εξομάλυνση επιφανειών από εμφανές σκυρόδεμα καθώς για το σφράγισμα των επιφανειακών, οπτικών ατελειών του. Είναι κατάλληλο για εξωτερικές και εσωτερικές εφαρμογές.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
• Ομογενές, βιομηχανικό προϊόν σταθερής ποιότητας.
• Αναμιγνύεται εύκολα και γρήγορα με καθαρό νερό.
• Χαρακτηρίζεται από υψηλή εργασιμότητα και μεγάλη ευκολία στην εφαρμογή του.
• Ένα προϊόν για όλες τις εργασίες που απαιτούνται στις επιφάνειες του σκυροδέματος (γέμισμα, σφράγισμα, εξομάλυνση, προστασία).
• Εξασφαλίζει υψηλή πρόσφυση, ελαστικότητα, υψηλές εν γένει μηχανικές αντοχές καθώς και υδατοαπωθητικότητα.
• Επιτρέπει την διαπνοή της επιστρωμένης επιφάνειας και συγχρόνως την προστατεύει από τις έντονες καιρικές συνθήκες και την φθορά του χρόνου, διατηρώντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του σκυροδέματος.
• Δεν περιέχει πρόσμεικτα που μπορούν να προκαλέσουν ή να συμβάλουν στην οξείδωση του οπλισμού του σκυροδέματος.
• Η επιστρωμένη επιφάνεια είναι ιδιαίτερα λεία και κατάλληλη για βάψιμο.
• Προσφέρει εγγυημένα άριστα, ποιοτικά αποτελέσματα.
• Παράγεται με λευκό ή γκρι τσιμέντο. 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Προτού το στοκάρισμα ελέγχεται πρώτα η επιφάνεια εφαρμογής που πρέπει να είναι σταθερή και καθαρή απαλλαγμένη από σκόνες, υπολείμματα σοβάδων, μπογιές, λάδια,  καρφιά, κτλ.
Το περιεχόμενο του σακιού αναμιγνύεται με καθαρό νερό, περίπου 6,0-6,4 lt/σακί, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό αναμείκτη σε χαμηλές στροφές ή και χειρονακτικά έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα κατάλληλη για σπατουλάρισμα. Μετά από πέντε περίπου λεπτά αναδεύεται ξανά και είναι πλέον έτοιμο για χρήση.
Το ομογενοποιημένο μείγμα  παραμένει εργάσιμο (στο δοχείο) για τέσσερεις περίπου ώρες, ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Κατά διαστήματα αναδεύουμε το έτοιμο μείγμα μέσα στο δοχείο χωρίς όμως να προσθέτουμε  επιπλέον νερό.
Η εφαρμογή του έτοιμου  στόκου γίνεται με κατάλληλες ανοξείδωτες σπάτουλες ή μυστρί ανάλογα με το είδος της εργασίας που έχει προγραμματιστεί, όπως γίνεται στις συνήθεις εργασίες στοκαρίσματος. Επιφανειακές οπές στο σκυρόδεμα έως 2 mm μπορούν να καλυφθούν χωρίς κανένα πρόβλημα με ένα “χέρι” στοκαρίσματος, με μία στρώση. Αν χρειαστεί μπορεί να περαστεί και δεύτερη στρώση, μετά όμως από ένα εικοσι-τετράωρο. Το μέγιστο πάχος εφαρμογής, ανά περιοχή, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 5mm. 
Σε παλαιές επιφάνειες σκυροδέματος συνιστάται προτού το στοκάρισμα τους, καλή διαβροχή με καθαρό νερό ή με κατάλληλο αστάρι, ώστε να αποφευχθεί η απότομη αφυδάτωση της στοκαρισμένης επιφάνειας. Το ίδιο ισχύει και στις νέες επιφάνειες σκυροδέματος, ιδιαίτερα όταν διαπιστώσουμε ότι είναι απορροφητικές ή ακόμα και όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι αυξημένη. 
Στην περίπτωση ελάχιστα απορροφητικών επιφανειών σκυροδέματος μπορούμε να αντικαταστίσουμε μέρος από το απαιτούμενο για την ανάμειξη του στόκου νερού με υγρή ρητίνη (τύπου Easymix Latex). Συνήθης αναλογία ανά σακί (25kg): 5,0 kg νερό και 1 έως 1,4 lt ρητίνη. 
Κατά το στάδιο της εφαρμογής και το αμέσως επόμενο εικοσιτετράωρο, ιδιαίτερα στις εξωτερικές επιφάνειες,  συνιστάται η αποφυγή ακραίων θερμοκρασιών (κάτω των +5oC ή άνω των +35oC) ή και έντονων καιρικών φαινόμενων (βροχή, δυνατός αέρας) .
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές ή επιφάνειες σκυροδέματος που παρουσιάζουν μικρορωγμές ή δεν έχουν σκυροδετηθεί σωστά (σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις προηγείται πρώτα η σωστή αποκατάστασή τους με κατάλληλα υλικά και κατόπιν ακολουθούν οι εργασίες στοκαρίσματος τους.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Περίπου 1,3 -1,5 kg/m2¬/mm και ανάλογα με το είδος της εφαρμογής και την κατάσταση του σκυροδέματος.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Λευκό ή γκρι τσιμέντο υψηλών προδιαγραφών, επιλεγμένης ποιότητας και κοκκομετρίας αδρανή, ρητίνες και βελτιωτικά πρόσθετα για αύξηση της πρόσφυσης και μείωση της υδατοαπορροφητικότητας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές: ΕΝ 998-1, Μ10 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Διατηρείται σε προστατευμένο στεγνό χώρο (σε κλειστά σακιά) τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Σε σακιά των 25 kg, σε παλέτα.


 
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες