You need to upgrade your Flash Player.
 

 

  

750 ΣΟΒΑΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ (ΓΚΡΙ)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΧΡΗΣΗ
Χρησιμοποιείται ως σοβάς βασικής στρώσης, κυρίως σοβάς, μετά το πεταχτό. Είναι κατάλληλος για εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες, για την επισκευή παλαιών τοιχοποιιών όπως και για μικροεπισκευές και μερεμέτια. Αποτελεί ιδανικό υπόστρωμα για την επίστρωση του σοβά τελικής στρώσης.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Έτοιμο προϊόν, σταθερής ποιότητας
 • Χαρακτηρίζεται από υψηλή πρόσφυση
 • Αυξημένες μηχανικές αντοχές
 • Ευκολία στην εφαρμογή του
 • Δεν ρωγματώνει

  ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

  Οι επιφάνειες εφαρμογής πρέπει να είναι καθαρές και σταθερές, απαλλαγμένες από υπολείμματα λάσπης κτισίματος, σαθρά υλικά, κ.α. και οι αρμοί μεταξύ των δομικών στοιχείων (τούβλα, πορομπετόν, τσιμεντόλιθοι)  κατά το δυνατόν ομοιόμορφα επιστρωμένοι με λάσπη κτισίματος και χωρίς διάκενα.
  Αναμιγνύουμε το περιεχόμενο του σακιού (25kg) με περίπου 4,5-5,0 lt καθαρό νερό με τις κλασσικές μηχανές σοβατίσματος ή με τις σύγχρονες μηχανή ανάμειξης των έτοιμων κονιαμάτων (ρότορα-στάτορα) για χονδρόκκοκα υλικά ή και με την κοινή μπετονιέρα.
  Εφαρμόζουμε τον σοβά απευθείας πάνω στην τοιχοποιία μετά την ανάμειξή του με την βοήθεια της μηχανής ή με το χέρι, με τον παραδοσιακό τρόπο. Αλφαδιάζουμε την επιφάνεια του σοβά με τους κατάλληλους πήχες και την αφήνουμε να τραβήξει. Κατόπιν και μετά το τράβηγμα του σοβά η επιφάνεια τρίβεται με ελαφρά βρεγμένο σφουγγάρι ή τριβίδι ή «κόβεται» με την βοήθεια κατάλληλου πήχη. Την αφήνουμε έως την πλήρη ξήρανσή της (περίπου 7 ημέρες ανά εκατοστό πάχους σοβά) και εφαρμόζουμε κατόπιν τον σοβά τελικής στρώσης. 
  Ο χρόνος που απαιτείται για το τράβηγμα του σοβά εξαρτάται από το είδος του υποστρώματος, το πάχος του σοβά και τις καιρικές συνθήκες.
  Στις επαφές διαφορετικών υλικών (μπετόν-τούβλα, μπετόν-τσιμεντόλιθων, κλπ), όπως επίσης και στις γωνίες των κουφωμάτων (πόρτες, παράθυρα, κ.α.) συνιστάται η χρήση κατάλληλου υαλοπλέγματος ανθεκτικού σε αλκαλικό περιβάλλον. 
  Σε δύσκολες επιφάνειες με μικρή απορροφητικότητα συνιστάται η προσθήκη υγρής οικοδομικής ρητίνης (τύπου Easymix latex) αντικαθιστώντας μέρος από το νερό που απαιτείται για την ανάμειξη του σοβά.
  Γενικά θα πρέπει γενικά να αποφεύγεται η εφαρμογή του σοβά σε ακραίες θερμοκρασίες (μικρότερες των 5ºC ή σε μεγαλύτερες των 35 ºC).

  ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

  Περίπου 13,0 -15,0 kg/m2, για στρώση πάχους 1cm, ανάλογα με το υπόστρωμα.
 • ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  Ξηρό κονίαμα με βάση το γκρι τσιμέντο μαζί με επιλεγμένα αδρανή συγκεκριμένης κοκκομετρίας,   υδράσβεστο και ειδικά βελτιωτικά πρόσθετα.

  ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  Ανταποκρίνεται πλήρως στις  Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές: ΕΝ 998-1:2003, CS ΙΙ-ΙΙΙ, W0-W1

  ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
  Τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής σε κλειστά σακιά και σε χώρους προστατευμένους από υγρασία.

  ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
  Σε σακιά των 25 kg , σε παλέτα.

  ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  Περιγραφή Τσιμεντοειδής γκρι κονία Πρόσφυση ≥0,55 N/mm2
  Κοκκομετρία 0,0 - 3,5mm Αντοχή σε θλίψη (μετά από 28 μέρες) ≥4,0 N/mm2
  Κατανάλωση

  13,0 - 14,0 kg/m² 1cm

  Αντοχή σε κάμψη (μετά από 28 μέρες) ≥1,5 N/mm2
  Φαινόμενο ξηρό ειδικό βάρος 1600±20 kg/m³

  Τριχοειδής απορρόφηση νερού (ξηρού κονιάματος μετά από 28 μέρες)

  ≥0,50kg/m².min0.5

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Υπερβολική ποσότητα νερού και παρατεταμένη επεξεργασία ή και τρίψιμο της επιφάνειας μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία τριχοειδής μορφής μικρορωγμών, όπως επίσης και η χρήση-εφαρμογή του υλικού σε θερμοκρασίες παγετού ή καύσωνα.
 • Όταν η εφαρμογή γίνεται σε ιδιαίτερα απορροφητικά υποστρώματα ή η  θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή συνιστάται η διαβροχή του υποστρώματος προτού την εφαρμογή του σοβά ή σωστότερα η επάλειψη της επιφάνειας του υποστρώματος με κατάλληλο αστάρι.
 • Ο σοβάς περιέχει τσιμέντο το οποίο αντιδρά αλκαλικά αναμειγνυόμενο με το νερό και χαρακτηρίζεται ως ερεθιστικό. Συμβουλευθείτε τις οδηγίες ασφάλειας-προφυλάξεις που αναγράφονται στο σακί του προϊόντος.

  •  
    

   Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
   powered by HOTSoft.gr
   internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες