You need to upgrade your Flash Player.
 

 

  

ULTRA ELASTIC S2 ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΡΗΤΙΝΟΥΧΑ ΥΠΕΡ ΕΛΑΣΤΙΚΗ (ΛΕΥΚΗ)
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΧΡΗΣΗ
Για τοποθέτηση πλακιδίων και πλακών κάθε τύπου (απορροφητικά ή μη απορροφητικά, κεραμικά ή συνθετικά ή από φυσικά, διακοσμητικά πετρώματα) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, για δάπεδα και τοίχους.
Το προϊόν είναι κατάλληλο για την επικόλληση πλακιδίων πάνω σε συνήθη (ή προκατασκευασμένα) υποστρώματα από σκυρόδεμα, σε διαφόρου τύπου τσιμεντοκονιάματα, σε νέες ή παλαιές σοβατισμένες επιφάνειες και παλαιά
σκυροδετημένα δάπεδα, πάνω σε υπάρχοντα πλακίδια ή μωσαϊκά ή ξύλινα δάπεδα, σε επιφάνειες από ελαφρά δομικά υλικά (πορομπετόν, κ.α.), σε επιφάνειες ξηρής δόμησης (κόντρα πλακέ θαλάσσης, γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, κ.α.), σε χώρους με αυξημένες απαιτήσεις σε έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές και υγρασία (πισίνες, spa, μπάνια, μπαλκόνια, ταράτσες, όψεις κτιρίων,  κ.α.).

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Ευκολία παρασκευής της (απαιτείται προσθήκη μόνο νερού).
 • Ομοιογενές υλικό σταθερής βιομηχανικής παραγωγής και υψηλής ποιότητας.
 • Εξασφαλίζει εγγυημένα εξαιρετικά υψηλή πρόσφυση με όλα τα συνήθη υλικά που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές.
 • Εξαιρετικά υψηλής ποιότητας προϊόν με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά και έμφαση στην υψηλή ελαστικότητα, την μηδενική ολίσθηση, τον εκτεταμένο χρόνο εφαρμογής και μικρορυθμίσεων που μπορεί να δώσει λύση σε όλες τις δύσκολες και απαιτητικές κατασκευές, ενώ συγχρόνως χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή εργασιμότητα και αποδοτικότητα.
 • ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
  Η επιφάνεια εφαρμογής της κόλας πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή και σταθερή. Απομακρύνονται όλα τα σαθρά υπολείμματα και καθαρίζεται πολύ καλά η επιφάνεια επίστρωσης.
  Το περιεχόμενο του σακιού αναμειγνύεται με καθαρό νερό (περίπου 5,2-5,3 lt/σακί), με ηλεκτρικό αναμείκτη, σε χαμηλές στροφές, έως ότου δημιουργηθεί ομοιογενές, χωρίς σβόλους μείγμα. Το μείγμα αφήνετε να ωριμάσει για πέντε περίπου λεπτά και το ανακατεύουμε ξανά.
  Κατόπιν απλώνεται με την βοήθεια οδοντωτής σπάτουλας (6-10mm) ανάλογα με το υπόστρωμα και το είδος-μέγεθος των πλακιδίων. Στην περίπτωση εφαρμογής μεγάλων διαστάσεων πλακιδίων για καλύτερα αποτελέσματα το μείγμα απλώνεται όχι μόνο στο υπόστρωμα αλλά και στην πίσω πλευρά των πλακιδίων. Κατόπιν τοποθετούνται τα πλακίδια και πιέζονται στην επιθυμητή τους θέση. Ο ανοιχτός χρόνος επεξεργασίας του έτοιμου μείγματος της κόλας είναι αρκετός για τις όποιες μικροδιορθώσεις απαιτηθούν για την ακριβή τοποθέτηση των πλακιδίων.
  Το έτοιμο μείγμα της κόλλας παραμένει εργάσιμο στο δοχείο έως και πέντε ώρες, ο ανοιχτός χρόνος για την επικόλληση των πλακιδίων ανέρχεται σε 35 λεπτά, ενώ ο χρόνος των μικρορυθμίσεων (μετά την τοποθέτηση των πλακιδίων), σε περίπου 45 λεπτά. Δεν συνιστάται η περεταίρω προσθήκη νερού στο έτοιμο μείγμα της κόλλας, όταν αρχίσει να δημιουργείται επιφανειακά μεμβράνη ή αρχίζει να σκληραίνει καθώς μειώνει σημαντικά την πρόσφυσή της. Οι προαναφερόμενοι χρόνοι επηρεάζονται από την θερμοκρασία και υγρασία του περιβάλλοντος καθώς και από την απορροφητικότητα του υποστρώματος.    
  Στην περίπτωση υποστρωμάτων επικαλυμμένων με τσιμεντοκονία η επίστρωση της κόλλας θα πρέπει να αρχίσει μετά που η υγρασία του υποστρώματος μειωθεί κάτω από 3,5%, ενώ στην περίπτωση υποστρωμάτων γύψου ή ανυδρίτη θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνά και σκληρά.
  Δεν συνιστάται η εφαρμογή του υλικού σε συνθήκες παγετού ή καύσωνα  (θερμοκρασίες μικρότερες των +5oC ή μεγαλύτερες των +35oC), σε ρεύματα αέρος, βροχής, έντονης ακτινοβολίας, κλπ. Η φρεσκοπιστρωμένη επιφάνεια θα πρέπει να προστατεύεται τις επόμενες ώρες.
  Σε περίπτωση που οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές και το υπόστρωμα πολύ ή ελάχιστα απορροφητικό επιβάλλεται κατάλληλη προετοιμασία του (διαβροχή με νερό ή εφαρμογή κατάλληλου ασταριού). Κατάλληλη προετοιμασία επιβάλλεται και στην περίπτωση εφαρμογής της κόλλας πάνω σε γυψοσανίδες, γυψοσοβάδες ή σε υποστρώματα με βάση την γύψο ή τον ανυδρίτη.
  Η αρμολόγηση των δαπέδων μπορεί να γίνει μετά από περίπου 24 ώρες, ενώ των τοίχων μετά από περίπου 10 ώρες.

  ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
  1,5-2,5 kg/m2, ανάλογα με το είδος των  πλακιδίων και τις απαιτήσεις του υποστρώματος.

  ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  Λευκό τσιμέντο υψηλών προδιαγραφών, αδρανή επιλεγμένης κοκκομετρίας και ποιότητας, ρητίνες και ειδικά βελτιωτικά πρόσθετα.

  ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  Υπερκαλύπτει τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές (EN 12004, ΕΝ 12002) ως κόλλα τύπου C2TES2.

  ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
  Διατηρείται σε προστατευμένο από χώρο από υγρασία και παγετό χώρο (σε κλειστά σακιά) μέχρι 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

  ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
  Σε σακιά των 25kg, σε παλέτα.

  TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

  Περιγραφή

  Τσιμεντοειδής λευκή κονία

  Παραμόρφωση  - Ευκαμψία

  ≥5mm

  Κοκκομετρία

  < 0,5 mm~ 1300 kg/m3

  Πρόσφυση

  Κανονικές - ξηρές συνθήκες

  ≥3,2 N/mm2

  Φαινόμενο ειδικό βάρος

  Σε θερμοκρασία

  Στο νερό

  ≥1,8 N/mm2

  Ανοιχτός χρόνος εφαρμογής

  ~30 λεπτά

  Σε θερμοκρασία (70 C)

   ≥2,5N/mm2

  Αντοχή στα αλκάλια

  άριστη

  Σε ψύξη - απόψυξη

  ≥1,4N/mm2

  Χρόνος μικρορυθμίσεων

  ~45 λεπτά

  Αρμολόγηση

  Δάπεδα

     ~24 ώρες

  Ολίσθηση

  ≤ 0,5 mm

  Τοίχους

  ~10-12 ώρες

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κόλλα περιέχει τσιμέντο το οποίο χαρακτηρίζεται ως ερεθιστικό. Συμβουλευθείτε τις οδηγίες ασφάλειας-προφυλάξεις που αναγράφονται στην συσκευασία του προϊόντος.

 •  
   

  Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
  powered by HOTSoft.gr
  internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες